Substantiv i bestemt form, flertall.
Eggemandlerne var fylt med egg.
Substantiv
Grunnform: eggemandler
Eggemandleren var full av egg.
Jeg kjøpte en eggemandler på markedet.
Vi har mange eggemandler hjemme.
Idiomatiske Uttrykk
Lær alt om det idiomatiske uttrykket 'å gå på egg', dets betydning, opprinnelse, samt hvordan og når det brukes i norsk dagligtale.
Kulturelle Referanser
I denne artikkelen utforsker vi karakterer, temaer og verdier i Askeladden og De Tre Bukkene Bruse, og hvordan de reflekterer norsk kultur.
I denne artikkelen utforsker vi kjente norske eventyr som Askeladden og De tre bukkene Bruse, samt hvordan de påvirker vår kultur i dag.
Synonymer og Antonymer
Oppdag synonymer for 'kjapp' som 'rask' og 'hurtig', og lær når og hvordan du bruker dem i ulike sammenhenger.
Norske ord
Lær om de mest interessante norske ordene for mat og drikke, fra rømmegrøt til brunost.
Dette idiomatiske uttrykket beskriver en tilstand av velvære og tilfredshet. Utforsk opprinnelsen, bruken og kulturelle referanser i denne grundige artikkelen.
Språkutvikling
Språkets innflytelse på norsk humor er betydelig. Humor avhenger av språklige nyanser, dialekter, og kulturelle referanser.
Grammatikk
Lær om de grammatiske funksjonene og bruken av 'selv' og 'bare' i norsk. Få eksempler og tips for å forbedre språklæringen.
Ordbokens Utvikling
Oppdag hvordan migrasjon har påvirket det norske språket og kulturelle mangfold.
Lær om de mest populære norske ordene for sport og aktivitet i vår informative liste.
Denne artikkelen utforsker bruken av 'for' i norsk grammatikk, som preposisjon, konjunksjon og adverb, samt vanlige feil å unngå.
Kunst og håndverk er essensielle deler av norsk kultur. Utforsk de norske ordene relatert til disse praksisene og hvordan de brukes i ulike sammenhenger.
I denne artikkelen dykker vi ned i uttrykket "å være på hugget", som beskriver en energisk og proaktiv holdning. Lær om opprinnelse, betydning, og bruken i dagligtale.
Lær om de fem mest kjente tradisjonelle norske klærne og deres kulturelle betydning.
Oppdag forskjellene mellom tradisjonell og moderne norsk gastronomi. Vi sammenligner smak, ingredienser og tilberedningsmetoder for å avdekke hva som gjør hver tilnærming unik.
I denne artikkelen utforsker vi uttrykkets opprinnelse, bruk i norsk, og gir innsikt i idiomatiske uttrykk generelt.
I denne artikkelen utforsker vi synonymer for 'kald', inkludert 'kjølig', 'frossen' og 'iskald', og sammenligner deres bruk, fordeler og ulemper.
Bli kjent med subjunksjoner i norsk og lær om forskjellene mellom 'som' og 'at'. Finn ut når og hvordan de brukes, samt deres fordeler og ulemper.
I denne artikkelen vil du lære om den korrekte bruken av tid i norsk grammatikk. Vi vil gå gjennom de ulike verbtidene, hvordan de brukes, og gi deg tips til hvordan du kan mestre dem.
Bruk av 'men' og 'og' er essensielt for å forstå norsk grammatikk. I denne artikkelen utforsker vi bruken av disse konjunksjonene og gir deg eksempler og tips.